Category: Inspirasjon

Til barnehager fra Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design

By ann-hege, August 24, 2012 11:19 am

Nasjonalmuseet Arkitektur tar gjerne imot barnehager på besøk. Les mer om deres tilbud her. Se ellers alle andre utstillinger i regi av Nasjonalmuseet. Mange interessante utstillinger denne høsten som vil inspirere barn og personalet til  skapende virksomhet i barnehagen.

Den nasjonale barnehageprisen 2011

By ann-hege, February 2, 2012 1:15 pm

Vi gratulerer alle vinnere av Den nasjonale barnehageprisen 2011. Mange spennende prosjekter med  opera, foto av værfenomener, fly og installasjon, fuglekasser til ugler i gjenbruksmaterialer og Joan Mirò som kunstinspirasjon for barns egen kunstneriske virksomhet. Denne gangen var det stor geografisk spredning av vinnerprosjektene og ekstra hyggelig er det med Ruseløkka barnehage sin pris siden de nå er med i vårt nettverk. Les mer om Ruseløkka på bloggen deres.

Barnehageprisen tar nå et års pause, men er tilbake i 2o13. Da er det mange av dere som skal søke med svært gode prosjekter!

Ny kunst og kulturportal for barn og unge i Sverige

By ann-hege, February 2, 2012 12:46 pm

I Sverige har de nå åpnet en nettportal om kunst og kultur for barn. Portalen heter Bolla. Om Bolla ” Bolla vill inspirera genom att visa goda exempel på barn- och ungdomsprojekt inom olika konstområden, samt förmedla nyheter och aktuell forskning om barn- och ungdomskultur. Bolla vill sprida kunskap om olika arbetssätt som främjar barns och ungas delaktighet och möjligheter till eget skapande”.

I Danmark har de en tilsvarende portal som heter Børnekulturportalen. I Norge har vi ennå ikke en slikt nettsted, men det er lov å håpe på at det kommer.

Spennende konferanse om Arkitektur og pepperkakehuskonkuranse

By ann-hege, October 4, 2011 10:07 am

Inspirerende seminar  om arkitekturformidling tirsdag 25.10.  Nasjonalmuseet i samarbeid med Kunst i skolen. Påmeldingsfrist 7. november. Se program

Invitasjon til pepperkakehuskonkurranse


8. desember 2011–8. januar 2012 Nasjonalmuseet – Arkitektur, Bankplassen 3.
Tema for årets pepperkakehusprosjekt er knyttet til Nasjonalmuseet – Arkitekturs utstilling «Byen og Blindern. Universitetet i Oslo 200 år», der universitetets tilstedeværelse i byen vises frem. Den store satsingen fremover for UiO er livsvitenskap. Livsvitenskap er vår tids vitenskapelige revolusjon. Livsvitenskap forsøker blant
annet å finne nye behandlingsformer for kreft, oppklare forbrytelser og gi oss friskere fisk. Mulighetene er mange! For å realisere dette må forskere fra mange fagmiljøer møtes, arbeide tverrfaglig og dra nytte av
felles avanserte instrumenter. Nyskapende forskning trenger nyskapende arkitektur. Årets oppgave er: Design et livsvitenskapsenter eller gi begrepet livsvitenskap en fri tolkning. Mer informasjon om livsvitenskap: www.uio.no/pepperkakehus

Minst 80 % av modellen må være i pepperkakedeig eller et annet spiselig materiale. Bidraget skal være montert på en plate som ikke er større enn 45 x 45 cm.

Innlevering
Bidragene leveres til Nasjonalmuseet – A rkitektur (Bankplassen 3) 2.–4. desember i museets
åpningstid. Husk å merke bidraget med tittel/motto, målestokk, navn, adresse, telefonnummer
og eventuelt klasse og skole eller barnehage.

Besøk pepperkakehusutstillingen og stem på din favoritt fra torsdag 8.12. til søndag 18.12.
Prisutdeling og premiedryss tirsdag 20. desember kl. 15.00. Lett servering. Velkommen!
Henting, knusing og spising. Pepperkakehusene kan hentes lørdag 7. januar 2012 i museets åpningstid eller søndag før kl. 15.00. Nasjonalmuseet inviterer til pepperkakeknusing og spising søndag 8. januar kl. 15.00. (Ta med hammer.) Hus som ikke er hentet blir knust og spist.
Påmelding til konkurransen senest fredag 25. november 2011
til formidlingskurator Eli Solsrud: e-post: eli.solsrud@nasjonalmuseet.no / tlf.: 21 98 22 29
Mer informasjon om pepperkakehuskonkurransen: www.nasjonalmuseet.no/pepperkakehus
Pepperkakehus 2011 er et samarbeidsprosjekt mellom Universitetet i Oslo, DKS Oslo
og Nasjonalmuseet.

Lærerseminar om arkitektur 24. mai

By ann-hege, May 20, 2011 8:38 am

Nasjonalmuseet – Arkitektur inviterer til seminar.

Med utgangspunkt i utstillingen “Spor. Norsk arkitektur 2005–2010” ser vi på arkitekturformidling
generelt og med et spesielt fokus på samtidsarkitektur.
Det blir en omvisning i utstillingen med vekt på ulike formidlingsstrategier.
Etter en byvandring fra Nasjonalmuseet- Arkitektur til Lærernes Hus møter vi arkitekten for
prosjektet Cathrine Vigander. Hun vil holde en presentasjon av sitt arbeid som arkitekt.
Workshop. Les mer her.

Oppmøte og registrering på Nasjonalmuseet – Arkitektur , Bankplassen 3, fra
klokken 9.30. Programmet som omfatter omvisning, foredrag med arkitekt og
workshop vil vare fra kl 10.00-16.00.
Begrenset antall plasser, påmelding skjer til stine.johansen@nasjonalmuseet.no .

Insprerende nettsider

By ann-hege, May 3, 2011 3:48 pm

Tinkerlab finnes det mange spennende ting man kan utforske sammen med barn.

Arvbeider du med arkitektur, eller har lyst til å gjøre det i barnehagen må du sjekke Arkki sin nettside.

Ernesto Neto i Riflegata barnehage

By ann-hege, January 23, 2011 8:32 pm

“Kunst som henger”

På den ene småbarnsavdelinga jobber vi med prosjekt “Kunst som henger”, inspirert av Ernesto Neto – utsillinga på Astrup Fearnley. Vi startet tidlig i vinter med å lage farga meiseboller som i hang opp utenfor avdelinga. Mange fine farger, og morsomt å se på fuglene som kom og spiste. Like før jul dro de yngste barna på tur for å se utstillinga. Det var veldig spennende, og mange fine lukter. Det mørke rommet var litt skummelt, men den rosa matta og ballbingen var veldig populære. Da barna kom inn i rommet med matta stoppet de opp og satte seg ned på rekke ved kanten. Forsiktig prøvde de å ta på den med fingrene, og da en av oss voksne gikk utpå ble barna også med etter hvert.

Vi har laget vårt eget lille Neto – rom på avdelinga. Der har vi hengt mange strømpebuksebein fylt med krydder, erter, bønner og makaroni fra taket. Hele rommet lukter av ulike krydder, og barna har funnet sine favoritter som de aller helst vil lukte på.
Kristin Uhre

Og prisen går til….Etterstad Barnehage!!!

By ann-hege, November 10, 2010 3:07 pm

Etterstad barnehage er en av 5 vinnere av den Nasjonale Barnehageprisen med sitt barnehagekorps. Korpset ledes av Wenche Helseth og ble etablert for 11 år siden, og er etter det vi vet det eneste i sitt slag her i landet. Et unikt prosjekt er hedret med en nasjonal pris og vi er stolte av å ha dere med i nettverket.

Gratulerer på vegne av alle i nettverket!

Digitalt fortalt

By ann-hege, March 22, 2010 8:38 pm

Sjekk denne nettressursen med digitale fortellinger knyttet til ulike kulturminner. Her kan du høre om ulike kulturminneopplevelser og dele egne minner digitalt. Siden er utviklet av ABM utvikling og har som mål at arkiv, bibliotek, museer, frivillige lag og foreninger og andre tar i bruk Digitalt fortalt. ABM-utvikling er ute etter ukjente, spennende, gripende, triste og morsomme historier knyttet til kulturminner. Digitalt fortalt er ABM-utviklings satsning i Kulturminneåret 2009. Vi håper tjenesten skal vokse seg til en stor fortellingsbase som viser bredden og variasjonen i begrepene kulturminner og kulturarv i mange år fremover.

Her er mye til inspirasjon og opplevelse.

Andy Warhol-prosjekt presentert på Klikk der konferanse

By ann-hege, March 22, 2010 11:13 am

Fredag 19. mars presenterte Pedagogisk leder Kristin Nyberg -  Kulturparken barnehage og Høgskolelektor Ann-Hege Lorvik Waterhouse – Høgskolen i Oslo prosjektet “Andy Warhol i barnehagen ” på den nasjonale konferansen Klikk der. på Lærernes Hus i Oslo. ”Andy Warhol i barnehagen” er et kunstprosjekt inspirert av den amerikanske kunstneren Andy Warhol, hvor IKT inngår på lik linje med andre verktøy, materialer og teknikker i kunstnerisk virksomhet i en storbarnsavdeling. Prosjektet er et nettverksprosjekt og du kan lese mer om prosjektet HER.

Panorama Theme by Themocracy