Astrid Nondal på Galleri Haaken

By ann-hege, February 16, 2010 4:13 pm

malerier og objekter

Galleri Haaken i perioden 17/02/2010 – 21/03/2010

Astrid Nondal er inspirert av natur i sine arbeider. Det er en krysning mellom det naturalistiske og surrealistiske. Malerier og objekter som tilsynelatende er harmoniske og vakre, men som rommer noe underfundig en uro. Spennede kunstner til inspirasjon i barnehagen.

MARIMEKKO på kunstindustrimuseet

By ann-hege, February 15, 2010 4:37 pm

Utstilling i perioden 14.02.2010—09.05.2010

“Marimekkos glade og fargerike tekstiler, mote og accessoirer vises i en stor retrospektiv utstilling. Presentasjonen omfatter et rikt utvalg fargesprakende og fantastiske tekstiler, som har vært beundret verden over siden etableringen i 1951 og frem til i dag”.

Marimekko på nett

Dans i barnehagen

By ann-hege, February 15, 2010 3:27 pm

Torsdag 11. februar arrangerte nettverket sitt niende dialogseminar og tema denne gang var “Dans i barnehagen”. Seminaret ble arrangert hos “Rom for Dans” som er nytt medlem i nettverket. Vi fikk et innblikk  “Rom for dans” sin virksomhet og stiftet bekjentskap med Skolen for samtidsdans. Camilla Myhre og Caroline Wahlstrøm Nesse gav oss også en praktisk innsikt i deres dansefilosofi gjennom at alle deltagere tok del i en dansesekvens med fokus på “fraskyv”.

Vi ble presentert for ulike prosjekter de arbeider med og barnhagene ble invitert inn i et nytt prosjekt som de setter i gang i løpet av året. Les mer på nettsiden til Rom for Dans.

Førskolelærer Heidi Dahl presenterte sin Bacheloroppgave (fra Høgskolen i Oslo avd. LUI) hvor hun har fulgt produksjonen av babyoperaen “Korall Koral”. Oppgaven kan leses her.

Skivik barnehage blogger om sin kunst- og kultursatsing!

By ann-hege, February 15, 2010 2:05 pm

“Vi ser at å starte et målrettet kunstprosjekt mer på barnas premisser, fanger interessen til både voksne og barn i større grad enn før”, Skivik barnehage.

Skivik barnehage i Bodø kontaktet høsten 2009 Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen i kjølvannet av Den nasjonale barnehageprisen som senteret for tredje år arrangerer. Barnehagen hadde mottatt postkortet som reklamerer for prisen, og fikk her ideen om å fordype seg mer i fagområdene kunst, kultur og kreativitet gjennom ulike prosjekter som skal ende opp i en utstilling sommeren 2010. Barnehagen har tidligere jobbet med kunst- og kultur, men ønsket etter å ha lest om vinnerprosjektene for barnehageprisen 2008 og satse mer helhetlig og planmessig på dette feltet. Barnehagen ønsker også å inkludere deres allerede igangsatte satsning på temaet entreprenørskap i barnehagen med kunst og kulturarbeid. Målet er å søke på årets Nasjonale barnehagepris etter at prosjektet er gjennomført!

Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen har på bakgrunn av dette inngått et samarbeid med Skivik Barnehage hvor barnehagen gjennom regelmessig rapportering og blogging forteller om utviklingen, erfaringer og utfordringer rundt det å jobbe med kunst, kultur og entreprenørskap. Vi ved senteret håper at formidlingen av dette arbeidet kan være interessant og spennende for andre barnehager å følge og kommentere utover våren!

Bloggen finner du på senterets hjemmeside på toppmenyen under  “Skivik Barnege”.

Program for Dialogseminar torsdag 11. februar

By ann-hege, February 1, 2010 3:48 pm

Tid: Torsdag 11. februar kl 10.00-15.00.

Sted: Rom for Dans Marstrandgata 8 0566 Oslo

09.45 – 10.00 Kaffe og frukt

10.00 – 12.00 Rom for Dans (vårt nyeste nettverksmedlem) Caroline Wahlstrøm Nesse og Camilla Myhre presenterer institusjonens visjoner, virksomhet og rom. Formålet med Rom for Dans er å skape et møtested for arbeid med dansekunst for profesjonelle dansekunstnere, studenter, barn, unge og voksne

12.00-12.45 Lunsj (ta med matpakke )

12.45-13.15  Kulturparken barnehage ved Kristin Nyberg informerer om sitt arbeid med Comeniusprosjektet. Barnehagen har nylig hatt besøk av de andre deltagerne i prosjektet.

13.15 -13.45  Heidi Dahl informerer om sitt bachelorarbeid knyttet til forstillingen Korall Koral

13.45-14.00 Pause med kaffe og frukt

14.00-15.00 Hva kan dans være i barnehagen? Presentasjon og diskusjon av nytt prosjekt ved Rom for Dans