Nytt nettverksmedlem med spennende prosjekt

By ann-hege, April 28, 2011 3:01 pm

Nina Morvik har staret et gjenbrukssenter med inspirasjon fra Reggio Emilas og ReMida. Senteret har fått navnet: “Kreativt gjenbrukssenter i Salten”

“Vi satser på fremtiden, på de unge og en bærekraftig utvikling. De unge skal selv finne løsningen, gjøre erfaringer og være utforskere. Målet er å hente frem det iboende i mennesket via positiv veiliedning og vet at ting kan ta tid”. Les mer her

Senteret er det andre i sitt slag i Norge. Det første ble opprettet i Trondheim. På tide med et i Oslo også! Kanskje kan Nina Morvik sot arbeid inspirere noen til å sette igang arbeidet med et slikt senter i Oslo?!

http://www.ryterdesign.ch/recycline/default.htm

http://www.barnehage.no/no/Nyheter/2011/Februar/Apner-kreativt-senter/

Siste mulighet! – Owen Jones og den islamske inspirasjonen på Kunstindustrimuseet

By ann-hege, April 28, 2011 12:55 pm

SISTE  LANGHELG: OWEN JONES OG DEN ISLAMSKE INSPIRASJONEN

Sted: Kunstindustrimuseet, St. Olavs gt.


Torsdag 28.april kl. 17.30:

Arkitektur- og filmsalong: Norske arkitekter og orientalismen

Introduksjon ved Ulf Grønvold, seniorkurator, Nasjonalmuseet. Utdrag fra Stig Andersens film ”Rommet og lyset” (NRK 1988), om arkitekt Sverre Fehns reise til Marokko.

Fredag 29.april kl. 13.00-15.00:

Workshop: Design din egen islamskinspirerte flisdekor. Bli kjent med den islamske ornamentikken i Owen Jones verk ”The Grammar of Ornament”, 1856.

Vi jobber med mosaikk som ornament og lager egne mønstre på flater eller former fra gammelt knust servise. Workshopen ledes av Anne Thomassen, keramiker

Lørdag 30.april:

Kl. 13.00: Foredrag: Ornamentets visuelle krefter. Hva så Oven Jones og hva ser vi?, foredrag ved Karen Disen, metall- og smykkekunstner, høgskolelekter, KHiO

Kl. 14.00: Ornamentikk, inspirasjon, tradisjon

Omvisning i utstillingen ved Cathrine Lorange, kurator formidling, Nasjonalmuseet

Åpent atelier kl. 13.00 -15.00: Vi jobber med mosaikk som ornament og lager egne mønstre på flater eller former fra gammelt knust servise. Ledes av Anne Thomassen, keramiker.

‘Se egen lenke for arrangementer fra 29.april -30.april på Nasjonalmuseet hjemmeside.

http://www.nasjonalmuseet.no/no/hva_skjer+/#startDate=20110429&endDate=20110430&view=calendar&cat=Kunstindustrimuseet

Referat fra seminaret 26. mars 2011 hos Najonalmuseet – Arkitektur

By ann-hege, April 27, 2011 2:02 pm

Les her

Tibud til barnehager fra Nasjonalmuseet-Arkitektur

By ann-hege, April 27, 2011 10:02 am

I anledning arkitekturåret 2011 inviterer Nasjonalmuseet – Arkitektur barnehager til museet. Nasjonalmuseet – Arkitektur er vårt nyeste museumsmedlem i nettverket. Omvisninger i

”Barn og arkitektur”
Nasjonalmuseet – Arkitektur ønsker barnehagebarn velkommen til museet. Vi har både et fast omvisningstilbud og tilbud knyttet til skiftende utstillinger – og ikke minst har vi et atelier hvor barna selv kan bygge og skape rom! Vi tilpasser formidlingen etter gruppens alder og ønske. Les mer her.

Omvisning bestilles her.

Om noen i nettverket ønsker et samarbeid (ut over vanlig omvisning) med Nasjonalmuseet – Arkitektur så ta kontakt med: Eli Solsrud.

Arkitekturåret hos Unge Deichman

By ann-hege, April 26, 2011 9:45 pm

Avdeling Unge Deichman på Hovedbiblioteket har tenkt å markere Arkitekturåret til hausten med ei utstilling. Finns det barnehagar som vil samarbeide med oss om denne? Vi vil gjerne utgangspunkt i planlegginga av det nye Deichman i Bjørvika. Kanskje kan barna vere kreative rundt bøker og bibliotek og lage noko som vi kan stille ut? Vi er opne for idear, men det vi kan tilby er bibliotekbesøk for barna. Då kan vi snakke om temaet, vise dei rundt i det gamle hovedbiblioteket, lese for dei o.l. Det vi vil “ha igjen” er visuelle uttrykk som vi kan ha i montrane våre, i lag med bøker om hus osv. Arkitekturmuseet blir også med på det vesle prosjektet vårt. Ta kontakt!

Rigmor Farstad

Panorama Theme by Themocracy