Ernesto Neto i Riflegata barnehage

By ann-hege, January 23, 2011 8:32 pm

“Kunst som henger”

På den ene småbarnsavdelinga jobber vi med prosjekt “Kunst som henger”, inspirert av Ernesto Neto – utsillinga på Astrup Fearnley. Vi startet tidlig i vinter med å lage farga meiseboller som i hang opp utenfor avdelinga. Mange fine farger, og morsomt å se på fuglene som kom og spiste. Like før jul dro de yngste barna på tur for å se utstillinga. Det var veldig spennende, og mange fine lukter. Det mørke rommet var litt skummelt, men den rosa matta og ballbingen var veldig populære. Da barna kom inn i rommet med matta stoppet de opp og satte seg ned på rekke ved kanten. Forsiktig prøvde de å ta på den med fingrene, og da en av oss voksne gikk utpå ble barna også med etter hvert.

Vi har laget vårt eget lille Neto – rom på avdelinga. Der har vi hengt mange strømpebuksebein fylt med krydder, erter, bønner og makaroni fra taket. Hele rommet lukter av ulike krydder, og barna har funnet sine favoritter som de aller helst vil lukte på.
Kristin Uhre

One Response to “Ernesto Neto i Riflegata barnehage”

1. Elisabeth says:

Kjempekult!