Håndskulptur – sanseobjekt for de yngste

By ann-hege, November 9, 2008 12:23 pm

Prosjektansvarlig: Ann-Hege Lorvik Waterhouse Høgskolen i Oslo

Dette er et FoU-prosjekt hvor jeg ønsker å undersøke hvordan de minste barna 0-3 år møter treskulpturer på en kroppslig og verbal måte. Skulpturene eller sanseobjektene er laget av studenter ved forming fordypning ved førskolelærerutdanninga i Oslo høsten 2008. De fikk i oppgave å arbeide med abstrakte skulpturer med konkave og konvekse former. Skulpturene skulle bearbeides med tekstur og målet er å vekke barns taktile nysgjerrighet.

Jeg har presentert skulpturene i barnehage og filmet barns erfaringer med skulpturene. Jeg har latt barn i alderen 14 måneder til 3, 5 år møte skulpturene. Filmene analyseres og målet er å kunne si noe om hvilke estetiske kvaliteter i skulpturene som vekker barns nysgjerrighet. Jeg skal også undersøke hvordan barna bruker kroppen og hvordan de uttrykker seg verbalt i samhandling med skulpturene. Prosjektet avsluttes våren 2009.

2 Responses to “Håndskulptur – sanseobjekt for de yngste”

 1. Ingunn Solberg says:

  Dette høres supert ut. Hvor finner jeg mer om hva du fant ut i prosjektet? Jeg jobber sjøl med forming og pedagogikk.

 2. ann-hege says:

  Hei Ingun.

  Du kan lese mer om prosjektet i artikklen “Små barns møter med kunstobjekter – konsekvenser for kunstdidaktisk arbeid med de yngste barna i barnehagen.

  http://annhege.files.wordpress.com/2009/02/sma-barns-mc3b8ter-med-kunstobjekter1.pdf
  Hilsen Ann-Hege

Leave a Reply

Panorama Theme by Themocracy